tisdag 22 maj 2012

Sportfiskarna inleder samarbete med Fortum.....

Hoppas verkligen att alla sportfiskare vaknar nu och inser att organisationen Sportfiskarna är ute på verkligen djupt vatten. Först väljer de att inte sanktionera SM i trolling på grund av en remiss från HaV som för tillfället bara är ett förslag angående "vildlax" i Östersjön. Nästa brillianta idé från dessa inkompetenta personer som beslutar inom denna organisation är att inleda ett samarbete med Fortums "miljöfond" som kan jämstallas med Marine Harvests "miljöfond".... Man ska inleda en undersökning som ska fortgå i två till tre år för att utreda vad problemen är med smolten som planteras ut i Vänern och Vättern. Framstående laxforskare som Johnny Norrgård och David Johansson och ett flertal andra biologer på doktorandsnivås utredningar med solklara resultat samt förslag till förbättring tycks inte räcka. Att fortum har som främsta mål att förbättra kvalitén på deras smolt är ett stort skämt, deras främsta mål är att tjäna pengar och att sätta ut friska smolt gör nog inte att deras aktiekapital stiger eller att deras vinstmarginal ökar tvärtom kvalité kostar pengar och har man inga krav på kvalité varför kasta bort pengar för att göra nåt man inte har minsta intresse av utan bara är tvingade till??? Gör som många andra skicka ett brev eller mail med en skriftlig avanmälan till denna OSERIÖSA organisationen som kallar sig för "Sportfiskarna" snarast så de kanske de lär sig att tänka först nästa gång de hittar på något!!!!!!!!! Klaart Sluut PS Ska med glädje deltaga i SM i trolling EJ sanktionerat av "sportfiskarna" i Nynäshamn under helgen.

3 kommentarer:

Kenneth Magnusson sa...

Hej Martin!
Håller absolut med dig, "Sportfiskarna" måste bojkottas totalt!
De verkar vara helt inkompetenta!
HaV borde istället se till att lägga sina resurser på att lösa in de gamla laxfällorna vid älvmynningarna för att ge vildlaxstammen en sportslig chans att ta sig upp till sina lekområden.
Jag tycker att man kan införa en fiskekvot likt den vi idag har i t.ex Vättern för att göra det enkelt och ta upp en skälig mängd fisk. Både du o jag och alla andra trollare vet att det är långt ifrån alla gånger vi fiskar "fullt", det kan gå många timmar per fångad lax.
Vi trollare är inte problemet....
Mvh
Kenneth Magnusson "Golfarn"

TIM TRUTTA sa...

håller oxå med båda... Skitfiske...

Soltau sa...

Hej Martin
Jeg deler din bekymring over HaV og Sportiskarnes forsøg på at lægge trollingfiskerne for had - istedet for at fokusere på Laxens reelle problemer i Østersøen.

Laxfælder, ukontrolleret yrkesfiske og massive PCB/dioxin fourening af Botniske- og Finske Bugten, er de reelle farer for Laxen!

Som jeg har skrevet flere andre steder er et forbud mod trolling på svenske søterritoriet ødelæggende for fisketurismen i søder Sverige.

Tænk på alle de penge trollingfiskerne lægger i Simrishamn vajra vinter, hvor turismen ellers er død.

En fair baglimit giver mening - alt andet er pseudopolitik format tækkes yrkesfuskerna

Bedste holdninger - og tillykke med TMB :-)

Tonny Soltau