lördag 12 april 2008

Rogers båt sjönk!







Alla klarade sig som tur var men kraftigt nedkylda och skärrade, vi var 3 båtar som kom till undsättning inom 10 minuter! 3 man låg i vattnet och en stod i fören, när han hoppade över i min båt sjönk Rogers båt! Att detta skulle hända trodde man aldrig.
Att detta ska hända en av Vänerns snällaste och mest ödmjuka trollare Roger är sorgligt och tråkigt!





Båtens position är exakt:N 58 50 746 O 0.13 04 944






Stort tack till alla som hjälpte till, riktigt tur med en vattentemperatur på 3,5 grader klarar man sig inte länge i vattnet! Kluck Fiskecharter från Åmål körde de två mest nerkylda i värmen i sin kabinbåt till Spiken, supersnälla grabbar som ställer upp och kör långt åt fel håll för att hjälpa till!!!!!!






Kommer nog dröja ett tag innan man trollar i området vid denna position, var riktigt skärrad själv när jag såg båten sjunka.





Jag fick precis samtal från en trevlig herre från KBV som förklarade en hel del för mig. Det man måste tänka på är att KVB enbart är en organisation som arbetar i uppdrag av länstyrelsen och fiskeriverket och andra myndigheter så jag och många andra kanske har hängt ut dessa personer felaktigt. Enligt denna herren har KBV ej som uppdrag att plocka upp spöknät eller sjunkna nät, deras uppgift är att kolla så att märkningar stämmer och maskstorlekar på nät m.m efterföljs. Så därför kanske man borde rikta kritiken till Länsstyrelsen och Fiskeriverket istället?
Passar på att ge en personlig ursäkt till alla berörda Kustbevakare, det är ni som räddar våra liv på sjön bland annat!











1 kommentar:

Anonym sa...

ursäkten är mottagen och naturligtvis accepterad. strongt gjort att inse att man kanske inte har varit helt nyanserad i sin kritik. vår ambition i kbv vänern är att alla sjöfarande ska kunna samsas på detta fina innanhav. har ni funderingar/åsikter eller bara är allmänt nyfikna på vad vi är för några, så är ni välkomna ombord på kbv 020. vi har kaffebryggare i mässen.
ha de´
christer
ps. tänk på att man är befälhavare på sitt fartyg när man är där ute, med allt vad det innebär.